puhtaasti


Matkustusohjeet paikallisliikenteeseen

Linjanumerot

Linjat on numeroitu siten, että kullekin suunnalle on oma linjanumeronsa. Bussin linjatunnuksessa näkyy ajettavan linjan numero ja suunta, sekä päätepysäkiltä lähdettäessä vaihtuvana tekstinä ajettavan linjan numero ja suunta johon bussi jatkaa rautatieasemalta. Palvelulinjojen tunnus on P ja eri linjat on numeroitu tunnuksilla P1-P9. Kaupunkireittehin ja aikatauluihin voit tutustua täällä.

Bussiliput

Paikallisliikenteen matkan voi maksaa mobiilimatkalipulla, matkakortilla tai käteisellä rahalla. LATAA PAIKKURI-SOVELLUS Bussilippu on voimassa 60 min lipun ostohetkestä ja sen voimassaoloaikana voi vaihtaa paikallisliikenteen linjalta toiselle. Bussiin saa nousta lipun voimassaoloaikana ja jatkaa päätepysäkille asti, vaikka lippuun merkitty voimassaoloaika päättyisi matkan aikana.

Tutustu eri lippuvaihtoehtoihin ja hintoihin täällä.

Toiminta pysäkillä ja bussissa

  • Pyrkiessäsi linja-autoon, nosta kätesi merkiksi siten, että kuljettaja ehtii sen havaita. Hämärässä on hyvä käyttää heijastinta tai valoa merkin antamiseen.
  • Varaa mobiilimatkalippu, matkakortti tai käteinen raha valmiiksi ennen autoon nousemista. Matkakortin lataaminen etukäteen verkkokaupassamme sujuvoittaa toimintaa bussissa. Osta lippusi puhelimeen - LATAA PAIKKURI-SOVELLUS!
  • Vaadi matkalippu ja säilytä lippu matkan ajan. Lippuun on merkitty sen viimeinen voimassaoloaika. Tarkista, että lipussasi on oikea hinta. Ilman matkalippua matkustavilta peritään tarkastuksen yhteydessä maksu.
  • Maksettuasi anna tilaa jäljessä tuleville. Bussiin noustaan etuovesta ja bussista poistutaan takaoven kautta. Näin kyytiin ja kyydistä nouseminen on mahdollisimman sujuvaa.
  • Anna poistumismerkki kyllin ajoissa ennen omaa pysäkkiäsi. Käytä takaovea autosta poistuttaessa.

Vaihtoyhteydet rautatieasemalla

Ajoaika päätepysäkeiltä rautatieasemalle (tai päinvastoin) on paikallisliikenteen linjoilla (nro. 1–8) noin 12–15 minuuttia. Esim. päätepysäkiltä klo 12.00 lähtevillä vuoroilla on yhteys rautatieasemalta klo 12.15 vuoroille. Bussilippu on voimassa 60 min ostohetkestä ja sen voimassaoloaikana voi vaihtaa paikallisliikenteen linjalta toiselle.

Bussikortin lataaminen

Suosittelemme bussikortin lisälatausten tekemistä verkkokaupassamme. Tämä nopeuttaa toimintaa bussissa ja sujuvoittaa liikennöintiä. Voit hankkia 30-päivän tai 20-/40-matkan lipun myös älypuhelimeesi PAIKKURI -lippusovellukseen. LATAA SOVELLUS!