puhtaasti


Matkustusohjeet paikallisliikenteeseen

Linjanumerot

Linjat on numeroitu siten, että kullekin suunnalle on oma linjanumeronsa. Bussin linjatunnuksessa näkyy ajettavan linjan numero ja suunta, sekä päätepysäkiltä lähdettäessä vaihtuvana tekstinä ajettavan linjan numero ja suunta johon bussi jatkaa rautatieasemalta. Palvelulinjojen tunnus on P ja eri linjat on numeroitu tunnuksilla P1-P7. Kaupunkireittehin ja aikatauluihin voit tutustua täällä.

Hyvinkään paikallisliikenteessä käytössä olevat liput ja niiden hintatiedot
Tutustu eri lippuvaihtoehtoihin täällä.

Toiminta pysäkillä ja bussissa

  • Pyrkiessäsi linja-autoon, nosta kätesi merkiksi siten, että kuljettaja ehtii sen havaita. Hämärässä on hyvä käyttää heijastinta tai valoa merkin antamiseen.
  • Varaa tasaraha, mobiililippu tai matkakortti valmiiksi ennen autoon nousemista. Matkalipun lataaminen etukäteen verkkokaupassamme nopeuttaa asiointia bussissa, mutta onnistuu tarvittaessa myös käteisellä bussissa.
  • Vaadi matkalippu ja säilytä lippu matkan ajan. Tarkista, että lipussasi on oikea hinta. Ilman matkalippua matkustavilta peritään tarkastuksen yhteydessä maksu.
  • Maksettuasi anna tilaa jäljessä tuleville.
  • Anna poistumismerkki kyllin ajoissa ennen omaa pysäkkiäsi. Käytä takaovea autosta poistuttaessa.

Vaihtoyhteydet rautatieasemalla

Ajoaika päätepysäkeiltä rautatieasemalle (tai päinvastoin) on paikallisliikenteen linjoilla (nro. 1–6) noin 12–15 minuuttia. Esim. päätepysäkiltä klo 12.00 lähtevillä vuoroilla on yhteys rautatieasemalta klo 12.15 vuoroille. Mikäli vaihtoyhteyttä ei ole välittömästi (ilta, viikonloppu, kesä), on siirto maksuton vielä 1/2 tuntia myöhemmin asemalta lähtevään vuoroon.